Creatie van educatieve content of campagnes voor kinderen en jongeren. Hoe begin je daaraan?

Organisaties spelen een belangrijke rol in de opvoeding van kinderen en jongeren. Ben je ervan overtuigd dat jouw organisatie relevante content kan delen met die doelgroep, maar heb je geen idee hoe je eraan moet beginnen? Wij helpen je op weg met drie concrete starttips. Lesmateriaal of ludieke postercampagne? Alles kan.

Corporate Educational Responsibility

1. CER-scan

CER staat voor ‘corporate educational responsibility’, ofwel: het opnemen van je maatschappelijke rol als bedrijf of organisatie in de opvoeding van kinderen en jongeren. Alles begint dus bij de analyse van het educatieve potentieel in de organisatie en het bepalen van een strategie. Dat kan bijvoorbeeld tijdens een interactieve workshop met je team. Leg alles op tafel. Misschien zijn er ook andere doelgroepen die je moet bereiken, zoals ouders of leerkrachten?

Benieuwd of jouw organisatie educatief potentieel heeft? Dat ontdek je hier.

2. Kidsproof-check

Zodra de strategie duidelijk is, bekijk je welke bestaande content van jouw bedrijf voldoet aan de educatieve normen. Zorg ervoor dat de content helemaal op maat van de doelgroep geschreven is, zodat je de beoogde leeftijdsgroep écht bereikt met je boodschap. Maak je educatieve content voor de klas? Zorg dan dat de content helemaal in lijn is met de meest recente eindtermen en leerplandoelen.

3. Spread the word

Klaar? Dan komt het erop aan om je doelgroep gericht te bereiken. Via de uitgaven en mediakanalen van Uitgeverij Averbode staan we dagelijks in contact met duizenden kinderen/jongeren, hun leerkrachten én ouders. Je bereikt je doelgroep gemakkelijk via onze tijdschriften, nieuwsbrieven …

Hulp nodig?

Wij zijn graag jouw copiloot bij deze drie stappen. Met onze know-how vertalen wij jouw boodschap vlot in een campagne of educatieve content.

  • We adviseren op welke CER-pijlers jouw organisatie best inzet en hoe je echt impact maakt.
  • Wij werken met jullie van concept tot creatie. Alles kan en is volledig op maat van jouw doelgroep.
  • Willen we zeker zijn dat de boodschap krachtig genoeg is? Dan testen we dit uit in onze Averbèta-testpanel.

Voor andere partners mochten we al onze schouders zetten onder deze projecten.

Wil je samen met ons nadenken over het educatieve potentieel van jouw bedrijf?
We praten er graag over met een (virtuele) koffie erbij.

Contacteer ons

Benieuwd naar meer?
Lees ook onze andere blogartikels!

Lees meer